AGUBioGen olarak, moleküler biyoloji ve genetik alanlarında sınır tanımayan keşiflerin peşindeyiz. Her bir etkinliğimiz, bu heyecan verici bilim dallarının en yenilikçi yönlerini keşfetmek ve bu alandaki en son araştırmaları paylaşmak için bir platform sunuyor. Biz, bilgiyi paylaşmak ve geleceğin bilim insanlarını ilhamlandırmak için toplanan bir topluluk olarak, herkesi bilimsel merakını beslemeye ve bu yolculuğun bir parçası olmaya davet ediyoruz. AGUBioGen’de, bilimin geleceğini birlikte şekillendiriyoruz.
Oktay İsmail KAPLAN
Abdullah Gül Üniversitesi’nde Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olan sayın Kaplan, ’Genetik Hastalıkların Moleküler Mekanizmaları ve Nadir Hastalıklar’ üzerine çalışmalar yapmaktadır. Kendilerinin engine bilgileri ışığında, kongremiz nadir hastalıklar üzerine bilgi dolu sunuma ev sahipliği yapacaktır.
Doç. Dr. Şeyda Şebnem Özcan
Kıymetli konuğumuz Özcan , adli bilimler uzmanı olup İstanbul Yeni yüzyıl Üniversitesinde doçent doktor olarak görev almaktadır. Yaşam Bilimleri Kongremizde kendilerinden Adli Bilimler üzerine Suç Soruşturmasında DNA başlıklı bilgilendirici bir sunum dinleyeceğiz.
Prof.Dr.Nehir ÖZDEMİR ÖZGENTÜRK
Sayın Özgentürk Yaşam Bilimleri, Biyoinformatik, MolekülerBiyoloji ve Genetik, Genomiks, Temel Bilimler üzerinde araştırmalar yapan hocamız Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde eğitim vermeye devam etmektedir. Kendilerinden adli bilimler üzerine bir sunum dinleyeceğiz.
Prof. Dr. Batu Erman
İstanbul Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi olan sayın Erman, Kanser ve moleküler immünoloji çalışmalarıyla tanınmaktadır. 2006 yılında TÜBA GEBİP ve 2008 yılında Avrupa Birliği Marie Curie Başarı Ödülünü alan konuğumuz, kongremiz sürecinde kendileri bizlere kanser konu başlığı altında bilgilendirici bir sunum yapacaktır.
Dr. Ayca Zeynep İlter
İstinye Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan sayın İlter, memeli hücre kültürü, bakteri hücre kültürü, virüs üretimi, aktivite tayini, gen klonlama, DNA-RNA-protein tabanlı moleküler biyoloji teknikleri, protein izolasyonu, pürifikasyonu gibi pek çok alanda çalışmalar yapmakta ve İstinye Üniversitesi’nde Hücresel İmmünoterapi, Kanser Biyolojisi ve Gen düzenleme üzerine çalışmalarına devam etmektedir. Kongremiz süresince kendilerinden İmmünoterapi, Kanser Biyolojisi ve Gen Düzenlemeleri üzerine dopdolu bir sunum dinleyeceğiz.
Kıvanç Birsoy
Rockefeller Üniversitesi’nde ilk ve tek Türk öğretim üyesi olarak görev yapmakta olan sayın Birsoy, ‘’Kanser ve genetik bozukluklar bağlamında hücresel metabolizmanın düzenlenmesi’’ üzerine yaptığı çalışmaları ile tanınmaktadır. Geçtiğimiz senelerde Biyomedikal Bilimlerde Vilcek Ödülü’ne sahip hocamız kanser metabolizması üzerine çalışmalar yapmaktadır. Kendilerinin engin bilgileri ışığında kongremiz ‘Kanser ve CRISPR’ üzerine bir sunuma ev sahipliği yapacaktır.
Doç. Dr.Yakşi
Neuroelectronics Reserach Flanders (NERF) enstitüsü grup lideri ve Leuven Üniversitesi Nörofizyoloji Bölümü’nde Doçent olan Doç. Dr.Yakşi, araştırmalarında sinir beyin aktivitesinin ölçümü, duyu fonksiyonları ve beyin hastalıkları konuları üzerine eğilmektedir. Araştırma alanları Sinir Bilim, Duyu nörobilyolojisi, Biyomedikal görüntüleme olan Sayın Yakşi’den ‘Mikroskopi, Matematik, Optogenetik ve Genetik Metodlarla Beyin Fonksiyon ve Gelişiminin İncelenmesi’ üzerine bir sunum dinleyeceğiz.
Dr. Ahmet İnal
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Yerli Kovid-19 aday aşısının klinik çalışmalarının yapıldığı Hakan Çetinsaya İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi (İKUM) Baş araştırmacısı olan Sayın Dr. Ahmet İnal, bizlere kongremiz bünyesinde COVID-19 ve Aşı üzerine bir sunum yapacaktır.
Prof. Dr. Yusuf Baran
2018 senesinden beridir İYTE’de Rektörlük görevini ve İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığını yürütmekte olan Prof. Dr. Yusuf Baran 20’nin üzerinde bilimsel araştırma projeleri bulunmaktadır. Kanser moleküler biyolojisi, moleküler hematoloji, çoklu ilaç direçliliği mekanizmaları, direncin geri çevrilmesi, apoptoz mekanizmaları, biyoaktif sfingolipidlerin apoptoz ve ilaç dirençliliği üzerine etkileri, kombine terapiler ve sinyalyolakları üzerine araştırmalar yapmaktadır. Yaşam Bilimleri kongremizde kendilerinden Kanser üzerine detaylı bir sunum dinleyeceğiz.